نمایشگاه پاریس 1889 (برج ایفل)

ساخت وبلاگ

عنوان........................................................................................ ................................شماره صفحه
مقدمه    4
ﺗﺎرﻳﺨﭽﻪ ﻣﺨﺘﺼﺮی از ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎه    5
نمایشگاه سال  1889 ، پاریس:    7
سا ختمان نمایشگاهها  به اوج  اعتلای  خود می رسد:    7
ابعاد بی سابقه    9
بنائی که به حد  سا ختمانی  خود محدود نبود:    10
احساس قدیمی ایستائی از میان  می رود:    10
انتقادات  در باره این بنا از جانب هم عصران  آن:    11
بیوگرافی:    14
ﭘﻮﺳﺘﺮ های ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎه 1889 ﭘﺎرﻳﺲ    18
برج ایفل    18
اعداد و ارقام    19
بزرگترین علاقه ایفل:    23
پل های هلالی :    24
برج ایفل:    26
متن نامه به شرح زیر است:    28
تاریخچه ساخت برج ایفل:    29
مراحل ساخت برج ایفل:    31
مشخصات برج ایفل:    31
ارتفاع برج:    32
نکات سازه ای و فنی بنا:    32
مطالبی راجع به برج ایفل    33
منابع:    39
 
مقدمه
اصولا فضاهای نمایشگاهی یکی از دستاوردهای دوران مدرن است. شاید پیش از انقلاب صنعتی، فضای نمایشگاهی به معنای امروزین آن هرگز وجود نداشت. به واقع تولید انبوه کالاهای صنعتی، خدمات نوین و دستاوردهای روزمره تکنولوژیکی نیازمند عرصه¬ها و فضاهای جدیدی برای نمایش آن به عموم بود که تا پیش از انقلاب صنعتی وجود چنین فضاهایی بی¬معنی می¬نمود.
در خصوص فضاهای نمایشگاهی به نظر می رسد در ابتدا دو مفهوم فضا ونمایش باید تعریف شوند تعریف فضا امری نسبی است و در جوامع مختلف می تواند متفاوت باشد . مفهوم نمایش ( Exhibit ) نیز بر طبق فرهنگ لغت آکسفورد عبارت است از نشان دادن چیزی در یک مکان عمومی برای مردم ، برای لذت بردن آنها و یا برای اطلاع رسانی و آگاه کردن آنها. فضای نمایشگاهی در حقیقت جایی است که در آن نمایش نوآوری، خلاقیت، تکنولوژی و فناوری جدید، تجارت و رقابت نقش عمده¬ای بازی می¬کند. بنابراین می¬توان چنین نتیجه گرفت که تبعیت معماری فضاهای نمایشگاهی از تکنولوژی و همسویی آن با محصولات جدید از 150 سال پیش تاکنون بصورت مستمر ادامه داشته است.
با دیدن عنوان "معماری و فضای نمایشگاهی"، به یاد بناهایی همچون: "کریستال پالاس"، "مرکز پمپیدو" ,"برج ایفل" و ... می¬افتیم. برج ایفل به عنوان نماد نمایشگاه جهانی پاریس در سال 1889 سمبل تکنولوژی و پرچم¬دار مرتفع¬ترین بنای روزگار خود بود.
 
ﺗﺎرﻳﺨﭽﻪ ﻣﺨﺘﺼﺮی از ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎه
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﭘﻲ ﺑﺮدن ﺑﻪ ارزش و اﻫﻤﻴﺖ ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎ، ﻻزماﺳﺖ ﻧﮕﺎﻫﻲ ﺑﻪ ﺗﺎرﻳﺨﭽﻪ و ﻗﺪﻣﺖ اﻳﻦ ﺣﺮﻛﺖ در ﻃﻮل دوران ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺗﺎﻛﻨﻮن داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﻢ.
از اﺑﺘﺪاﻳﻲﺗﺮﻳﻦ روﺷﻬﺎی ﻣﺒﺎدﻟﻪ و ﺗﺠﺎرت دردوران ﮔﺬﺷﺘﻪ، ﻣﺒﺎدﻟﻪ ﻛﺎﻻ ﺑﺎﻛـﺎﻻ و ﺧـﺪﻣﺎت ﺑﻮده اﺳﺖ ﻛﻪ در اﺻﻄﻼح ﻫﻤﺎن ﻣﺒﺎدﻻتﺗﻬـﺎﺗﺮی اﻣﺮوزﻳﺴـﺖ. از آﻧﺠـﺎﻛـﻪ درﮔﺬﺷـﺘﻪ اﻣﻜـﺎن ﺑﺪﺳﺖ آوردن ﺗﻤﺎمﻧﻴﺎزﻫﺎ و اﺣﺘﻴﺎﺟﺎتﺑﻪ ﻃﻮر روزﻣﺮه ﻣﻴﺴﺮﻧﺒﻮدو از ﻃﺮﻓـﻲ اﻣﻜـﺎن ﺷﻨﺎﺳـﺎﻳﻲ اﻓﺮادوﮔﺮوﻫﻬﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺑﺘﻮاﻧﻨﺪ اﻳﻦ ﻧﻴﺎزﻫﺎ را ﺑﺮ ﻃـﺮفﻛﻨﻨـﺪ ﻧﺒـﻮد، ﺻـﺎﺣﺒﺎن ﻛـﺎﻻ و ﺧـﺪﻣﺎتدر ﻣﺤﻠﻬﺎﻳﻲ ﮔﺮدﻫﻢ آﻣﺪه و ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻋﺮﺿﻪ آﻧﭽﻪ ﻛﻪ در اﺧﺘﻴﺎرداﺷﺘﻨﺪ و ﻣـﺎزادﺑـﺮﻧﻴﺎزﺷـﺎن ﺑـﻮد اﻗﺪامﻣﻲﻧﻤﻮدﻧﺪ. در ﺣﻘﻴﻘﺖ ﻣﻲﺗـﻮان ﮔﻔـﺖ ﻗﺒـﻞ ازدوران ﭘﻴـﺪاﻳﺶ ﭘـﻮل ﻧﻴـﺰﻧﻤﺎﻳﺸـﮕﺎﻫﻬﺎی ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ ﺑﺮﭘﺎ ﻣﻲﺷﺪه و ﻳﻜﻲ ازﻋﻮاﻣﻞ ﺗﺄﺛﻴﺮﮔﺬاردر ﭘﻴﺪاﻳﺶ و رواج ﺳﻜﻪﻫـﺎی ﻗﻴﻤﺘـﻲ ( ﭘـﻮل ) ﺑﺮﮔﺰاری و ﺑﺮﭘﺎﻳﻲ اﻳﻨﮕﻮﻧﻪ ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎ ﺑﻮده اﺳﺖ.
ﻫﺮﭼﻨﺪ ﺑﺮﭘﺎﻳﻲ اﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﺑﺎزارﻫﺎ ﻣﻔﻬﻮماﻣـﺮوزی ﻧﻤﺎﻳﺸـﮕﺎه را ﻧﺪاﺷـﺖ، ﻟـﻴﻜﻦ ﺗـﺪاوم آن وﺗﻐﻴﻴﺮ ﺷﻜﻞ و ﺷـﻴﻮهﻫـﺎی ﻋﺮﺿـﻪ و ﺑﺮﭘـﺎﻳﻲ آن در ﻃـﻮل ﻣـﺪت زﻣـﺎن زﻣﻴﻨﻬـﺎی ﺷـﻜﻞﮔﻴـﺮی ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎی ﭘﻴﺸﺮﻓﺘﻪ را ﭘﺪﻳﺪ آوردوﻫﻤﺎﻧﻄﻮرﻛﻪ ﻣـﻲ ﺑﻴﻨﻴـﺪ درﻋﺼـﺮ ﺣﺎﺿـﺮﺑﺎزارﭼـﻪ ﻫـﺎ وﻣﻜﺎﻧﻬﺎی دادوﺳﺘﺪ ﻗﺪﻳﻢ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ ﻓﻀﺎﻳﻲ ﺑﺮای ﺗﺒﺎدل اﻃﻼﻋﺎت و اﻓﻜﺎر وداﻧﺶ و ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژی ﺑﻴﻦ ﻣﻠﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮔﺮدﻳﺪه اﺳﺖ.
ﺗﺎ ﻗﺒﻞ از ﺳﺎل 1851 ﻣﻴﻼدی ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎی ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ درﮔﻮﺷﻪ وﻛﻨﺎر ﺟﻬﺎن ﺑﺎ ﻋﻨﺎوﻳﻦ وﻣﻮﺿﻮﻋﺎت ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺮﮔﺰارﮔﺮدﻳﺪ ﻛﻪ در ﻋﺼﺮ ﺧﻮدﻧﻴﺰدارای اﻋﺘﺒﺎر ﺑﻮدهاﻧﺪ، اﻣﺎ اوﻟﻴﻦ ﻧﻤﺎﻳﺸـﮕﺎه ﺟﻬﺎﻧﻲ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ اﻣﺮوزی در ﺳﺎل 1851 ﻣﻴﻼدی ودر ﻣﺤﻠـﻲ ﺑﻨـﺎمﻛﺮﻳﺴـﺘﺎل ﭘـﺎﻻس درﻫﺎﻳـﺪﭘﺎرک ﺷﻬﺮﻟﻨﺪن ﭘﺎﻳﺘﺨﺖ اﻧﮕﻠﺴﺘﺎن ﺗﺤﺖ ﻋﻨﻮان "ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎه ﺑﻴﻦاﻟﻤﻠﻠـﻲ ﻛﺎﻻﻫـﺎی ﻣﻠـﻞ ﺟﻬـﺎن ﺑﺮﭘﺎﮔﺮدﻳﺪ، و ﺑﺎﻟﻎ ﺑﺮ 14000 ﻏﺮﻓﻪدار از ﺳﺮاﺳﺮ ﺟﻬﺎن در آن ﺣﻀـﻮرداﺷـﺘﻨﺪ و اﻳـﺮان ﻧﻴـﺰدر ﻓﻀﺎﻳﻲ ﺑﻪ وﺳﻌﺖ 92 ﻣﺘﺮﻣﺮﺑﻊ ﻳﻜﻲ از ﻣﺸﺎرﻛﺖﻛﻨﻨﺪﮔﺎن ﺑﻮد. ﻳﻦ ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎهدر زﻣﺎن ﺧﻮدﺑﮕﻮﻧﻪای ﻣﻮردﺗﻮﺟـﻪ ﻗـﺮارﮔﺮﻓـﺖ ﻛـﻪ ﺟﻤﻌﻴﺘـﻲ ﺑـﺎﻟﻎ ﺑـﺮ 6 ﻣﻴﻠﻴﻮن ﻧﻔﺮاز آن ﺑﺎزدﻳﺪ ﻛﺮدﻧﺪ و آﻧﭽﻨﺎن ﺗﺎﺛﻴﺮی ﺑﺮﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎی ﺳـﻨﺘﻲ آﻣﺮﻳﻜـﺎ از ﺧـﻮدﺑﺠـﺎﮔﺬاﺷﺖ ﻛﻪ ﻳﻜﺴﺎل ﺑﻌﺪ آﻣﺮﻳﻜﺎﻳﻲﻫﺎ ﻧﻴﺰاوﻟﻴﻦ ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎه ﺑﻴﻦاﻟﻤﻠﻠـﻲ ﺧـﻮدرادر ﺳـﺎل 1852 درﻧﻴﻮﻳﻮرک ﺑﺮﭘـﺎ ﻧﻤﻮدﻧـﺪ. در ﻃـﻲ ﺳـﺎﻟﻬﺎی ﺑﻌـﺪ ﻧﻤﺎﻳﺸـﮕﺎﻫﻬﺎی ﻣﺘﻌـﺪددﻳﮕـﺮی در ﺑﺴـﻴﺎری ازﻛﺸﻮرﻫﺎی اروﭘﺎﻳﻲ ﺑﺎ ﺷﻴﻮهﻫﺎی ﺧﺎص ﺧﻮدﺑﺮﭘﺎﮔﺮدﻳﺪ وﻫﺮﻛﺪام ﺳﻌﻲ در ﺑﻬﺘﺮﺑﺮﮔـﺰارﻛـﺮدن ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎی ﺧﻮدداﺷﺘﻨﺪ . ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎدر ﻃﻲ دوران ﻣﺨﺘﻠﻒ و ﺑﻪ واﺳﻄﻪ ﺷـﺮاﻳﻂ ﺣـﺎﻛﻢ ﺑـﺮ زﻣﺎن ﺧﻮددﺳﺘﺨﻮش ﺗﻐﻴﻴﺮاﺗﻲ ﺷﺪهاﻧﺪ وﻟﻲ ﻧﻜﺘﻪای ﻛـﻪ ﻫﻤـﻮارهدر ﺗﻤـﺎﻣﻲ ﻧﻤﺎﻳﺸـﮕﺎﻫﻬﺎ ﻗﺎﺑـﻞ ﺗﻮﺟﻪ اﺳﺖ ، ﺗﺤﻮﻟﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮﮔﺰاری ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎهدرآن دوران از ﺧﻮدﺑﺎﻗﻲ ﮔﺬاﺷﺘﻪ و ﻏﺎﻟﺒﺎً ﻣﻨﺸﺄ اﺛﺮدر ﺻﻨﺎﻳﻊ و ﺗﺠﺎرتﺟﻮاﻣﻊ ﺑﺸﺮی ﮔﺮدﻳﺪه اﺳﺖ. در ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎه ﺳﺎل 1851 ﻟﻨﺪن ﻳﻚ ﺳﺎﻟﻦ ﻧﻤﺎﻳﺸـﮕﺎﻫﻲ ﺑـﺎ ﻣﺴـﺎﺣﺘﻲ ﺣـﺪود 74000 ﻣﺘـﺮ ﻣﺮﺑﻊ در ﻣﺪت ﺷﺶ ﻣﺎه ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آﻫﻦ و ﺷﻴﺸـﻪ و ﭼـﻮب ﺑـﻪ ﺻـﻮرت ﻗﻄﻌـﺎت ﻣﻨﻔﺼـﻠﻪ درﻛﺎرﮔﺎﻫﻬﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪ ودر ﻣﺤﻞ ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎه ﺑﻪ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮﻣﺘﺼﻞ ﮔﺮدﻳﺪ. ﭘﻴﺸﻨﻬﺎد ﺳﺎﺧﺖ ﺳﺎﻟﻦ ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎه 1851 ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژی ﻗﻄﻌﺎتﻣﻨﻔﺼﻠﻪ ﻛـﻪ ﺷـﺎﻳﺪ در آن دوران ﻣﻄﺮح ﻧﻤﻮدن ﭼﻨﻴﻦ اﻳﺪهﻫﺎﻳﻲ ﺑﺎ ﻣﺸﻜﻼتو ﻣﻘﺎوﻣﺘﻬﺎﻳﻲ روﺑﺮو ﺑﻮدﺗﺤـﻮﻟﻲ ﻋﻈـﻴﻢ در ﺻﻨﻌﺖ ﺳﺎﺧﺖ و ﺳﺎز ﻣﺤﺴﻮب ﻣﻲﮔﺮدﻳﺪ. روﺷﻲ ﻛﻪ اﻣﺮوزه از ﻣﺘﺪاوﻟﺘﺮﻳﻦ روﺷﻬﺎی ﺳﺎﺧﺖ وﺳﺎز ﻣﺤﺴﻮبﻣﻲﮔﺮدد
 
نمایشگاه سال  1889 ، پاریس:
 
سا ختمان نمایشگاهها  به اوج  اعتلای  خود می رسد:
نمایشگاهها  سال 1889 پاریس  نتیجه  پیشرفتی  را که  از  مدت ها پیش  در دفن سا ختمان با ساختن نمایشگاهها  آغاز گشته  بود  مشخص می دارد با ساختن این نمایشگاه مهندسینی  بزرگ مانند  ایفل  به رفعت  قدرت  خود رسیدند  افکار و ابتکارات تازه در فن سا ختمان همراه  با پیشرفت  صنعت ، اثری در خشان و تاثیری فرا وان به این نمایشگاه داد. تالار ماشین، طویل اما  ساده و بی تکلف نمایشگاه  سال 1855 تالار  عظیم دایره ای شکل  که به سال 1867(کران) و (ایفل) سا ختند و دو تالاری که به سال 1878 با محاسبات ( دودیون) سا ختشان میسر شد ، همه قدم هائی برای پیشرفت بودند  که به اوج اعتلای خود در قصر ماشین  سال 1889 رسید . 
مرکز نمایشگاه  سال 1889 برج ایفل  بود، که  ایفل  و مهندسین  آن را در زمان کوتاه هفده ماه ، در کنار رود سن بر پا داشتند ، بنا های  این نمایشگاه در پشت برج ایفل قرار  داشتند  و این نمایشگاه  دوشا خه داشت ؛ در یک شا خه هنر های زیبا و در شا خه  دیگر هنر های دستی  به معرض تماشا گذاشته شده  بود ند  و این دوشاخه با قسمتی  که به اشیاء متفرقه  ا ختصاص یافته بود  به یکدیگر مرتبط  می شد  توده عظیم فلزی تالار ماشین در پشت این بناها  قرار داشت  و تمام نمایشگاه را تحت  الشعاع  قرار می داد.
نوعی جرثقیل متحرک ، در میان  تالار ماشین سا خته شده بود که تما شا چیان رادر طول  این تالار عظیم  گردش می داد  تا به تماشای  تمام ماشین  های مو جود  در این تالار ( که بیشتر آن ها مشغول کار بودند ) موفق آیند  برخی از روز ها تا صد تماشاچی  با استفاده از این جرثقیل  به تماشای تالار موفق می آمدند برای آخرین بار صنعت  به اعجایی رسید  که در روز تولدش  پیش بینی شد  ذکر این نکته بی مناسبت نیست  که چهار سال بعد در نمایشگاه  جهانی شیکا گو  با مقایسه  با این  تالار  چنین مو فقیتی بدست  نیامد اما پیشرفتی که بین سالهای 1878و1889 صورت گر فت  چنان عظیم بود که تماشا چیان از دیدار دلیری  سا ختمان  تالار ماشین  و بر ج ایفل از راستی به  هیجان  می آمدند .
مجسمه ساز « ریموند دوشان –ویلن »(1918و1876) که به  هنگام دیدار این نمایشگاه  سیزده  ساله بود  خاطرات خود را چنین می نویسد « هنر  سا ختمان  آهنی چنان طولانی نادیده گر فته شده که مردم برای شنا خت و در ک  ارزش کاری  به قدرت و دلیری  تالار ماشین آماده  نبودند  من هنوز به خوبی  سوارشدن بر جرثقیل متحرک را بیاد می آورم که در روشنی  خیره کننده این تالار حرکت می کرد وقتی این جرثقیل می چرخید چشم سیاهی میرفت و شخص در پیش پای خود انبوهی از دایره  و هرم  و مکعب  می دید  و صدای  سوت  و هل هله  تما شا چیان  تالار را پر می کرد .
 
ابعاد بی سا بقه 
مهندس تالار ماشین ( که عملاً « قصر ماشین » نا میده شد. )«کتانسن» و معمار آن «دوتر» بود  ابعاد این تالار از اعداد هر سا ختمان دیگری که قبل از آن سا خته شده بود  پیشی گرفت و بزرگترین طاقی که تا به حال  سا خته شده بود  طاقی ایستگاه راه آهن ( سنت پانکراس ) در لندن بود که دهانه ای به طول 73 متر و ارتفاعی مساوی 25 متر داشت ( سال 1868) طول  دهانه  تالار ماشین 115 متر  و ار تفاع  آن 45 متر  بود  اسکلت  آهنی  این تالار  مر کب  از بیست  خر پا  بود و طول  آن 420 متر . دو جانب این تالار با شیشه های عظیم پوشیده  می شد .
 
بنائی که به حد  سا ختمانی  خود محدود نبود:
فضای  عظیم  تالار  ماشین  سال 1889  نشان پیروزی  کا ملاً بی سا بقه  بر ( ماده ) بود  از این نظر هیچ  ساختمانی  در گذشته  با این سا ختمان  قابل  مقایسه  نبود  اما  اهمیت  این تالار  در این نبود  که  با آن فضای  محصور  گشت  از این رو  کو چکی  یا بزرگی  این فضا  کمی  یا زیادی تعداد خر پا ها از اهمیت  بنا نمی کاست. نکته  این بود  که دیوارهای شیشه ای  دو انتهای این تالار را کاملاً مسدود نمی کرد بلکه چون  پرده های  شفاف  بین فضای  داخلی  و خارجی  بود  و معنای  زیبائی  این ساختمان  در همین نکته نهفته  است و حدتی  که از ترکیب فضا ی  داخل  آن با فضای  خارج بوجود  آمد  و از این و حدت  بی انتها ئی  و تحرکی در توازن با ماشین هائی که دراین تالار قرار داشتند حاصل گشت .


کلمات کلیدی مرتبط:
نمایشگاه پاریس 1889 (برج ایفل) , پروژه دانشجویی ,پاورپوینت ,مقاله ,کارآفرینی ,مقاله معماری ,تحقیق ,پروژه ,پایان نامه معماری ,پروژه , ,ﺗﺎرﻳﺨﭽﻪ ﻣﺨﺘﺼﺮی از ﻧﻤﺎﻳﺸﮕﺎه ,نمایشگاه سال , 1889 ، پاریس: ,سا ختمان , نمایشگاهها به اوج , ,ابعاد بی سابقه ,بنائی که به حد , سا ختمانی , خود محدود نبود ,احسا,
مقالات مرتبط در این دسته
دانلود, کارگاه آموزشی مبحث 19 مقررات ملی ساختمان ایران - pdf
کتاب ,ضوابط و معیارهای طراحی ,فضاهای آموزشی
کتاب معرفی , موزه های جهان - pdf
مطالعات ,موزه (عرضه بندی و برنامه فیزیکی) - پاورپوینت
موزه چیست و تعریف موزه -فایل ورد- تحقیق
لوئی کان : پیشرفت یا بازگشت به گذشته
آشنایی با, معماری معاصر , ( جزوه )
مجموعه شرتکات ها و دستورات نرم افزار اتوکد
اصول و ضوابط طراحی پارکینگ
دانلود ,هدف و ماهیت معماری-پاورپوینت
مطالعات طراحی بیمارستان عمومی با رویکرد معماری پایدار
دانلود مقاله ای کامل در مورد آجر و دیوارهای آجری 120 صفحه word
دانلود مبانی پایه مشترک در ادبیات و معماری word
دانلود فلز در معماری,پاورپوینت
دانلود استانداردهای ارگونومی طراحی صندلی. (تحقیق مقدمات طراحی معماری 1),word
دانلود تحقیق معماری بیزانس (روم شرقی) ,پاورپوینت
دانلود مقاله نقش مهندسی Piping در تحقیق های ساختمانی word
دانلود نقشه های کامل طراحی معماری نمایشگاه بین المللی/ فرمت فایل rar
دانلود تحقیق معماری خانه تئاتر word
دانلود تحقیق معماری کارخانه خودرو word
پروژه : انسان ، طبیعت ،‌ معماری.-موضوع تحقیق : تاثیر فرهنگ بر معماری...
ما را در سایت پروژه : انسان ، طبیعت ،‌ معماری.-موضوع تحقیق : تاثیر فرهنگ بر معماری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0nbpsafa42 بازدید : 225 تاريخ : شنبه 27 خرداد 1396 ساعت: 5:49