پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری بیمارستان کودکان مفید تهران

ساخت وبلاگ
پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری بیمارستان کودکان مفید تهران

تاریخ ایجاد 03/05/2018 12:00:00 ق.ظ   تعدادبرگ: 55 اسلاید   قیمت: 7000 تومان     تعدادمشاهده  3


پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری بیمارستان کودکان مفید تهران
 
در همان روزگاری که بیمارستانهای ایرانی رو به ویرانی و نابودی نهاده بود، برخی ار دولتهای اروپایی که در پی گسترش نفوذ خود در سواحل خلیج فارس و اقیانوس هند بودند، به طور مستقیم یا به وسیله شرکتهای بازرگانی و خدماتی هیئتهای مذهبی وابسته به خود، در شهرهاو سواحل ایران بیمارستانهایی پی افکندند. تأسیس این بیمارستانها، را ، گرچه در اغاز کوچک بودند و از سوی ساکنان محلی با استقبال چندانی روبرو نشدند، باید سرآغاز ورود طب اروپایی به ایران دانست. آشکار است که مدیریت این مراکز درمانی در دست پدید‌آورندگان آنها بود و غالباً هزینه‌های آنها را نیز همانها تأمین می‌کردند. نخستین بیمارستان میسیونری در ایران را قبل از اشغال جزیره هرمز به وسیله نیروهای مشترک ایرانی – انگلیسی در 1032 / 1622، پرتغالیها در آن جزیره ساختند. این بیمارستان که میسری کوردیا  نام داشت و زیر نظر راهبان فرقه آوگوستین اداره می‌شد، خدمات خیریه و عام المنفعه بسیار انجام داد. جان فرایر  ، پزشک کمپانی هند شرقی ، در اواخر روزگار صفویان در 1088 / 1677 در دهکده کوچکی نزدیک بندر گمبرون (بندرعباس) دو بیمارستان زیبا و پاکیزه دیده است. یکی از این دو بیمارستان را هلندیها و دیگری را یک بانکدار هندی در خدمت کمپانی هند شرقی، بنا کرده بودند. (الگود، ص 399) . این کمپانی در بسیاری از بنادر مهم خلیج فارس قرنطینه‌ها و بیمارستان کوچکی در گمبرون گشود که ریاست آن را دکتر فوربز  به عهده داشت. ظاهراً بیمارستان بصره یکی از مهمترین مراکز درمانی کمپانی بود که پس از قصد کریم خان زند بر حمله به بصره، به بوشهر منتقل شد (همان ، ص 408 ، 431) . پس از آنکه دولت انگلستان رسماً به جای کمپانی، نفوذ خود را در منطقه گسترش داد، نمایندگیهای سیاسی این کشور اداره بیمارستانها را به عهده گرفتند. در اوایل سده سیزدهم / اواخر سده هجدهم نیز، «نمایندگی مقیم» دولت انگلستان در بوشهر بیمارستانی تأسیس کرد (رایت، ص 122) . شرکت تلگراف هندواروپایی  که در دست انگلیسیان بود، در برخی از نواحی ساحلی خلیج فارس درمانگاه و داروخانه تأسیس کرد. قرنطینه‌های مرزی انگلستان در بنادر ایران از جمله مراکز درمانی شایان ذکر در اوایل تأسیس بیمارستانهای نوین در ایران به شمار می‌روند. این قرنطینه‌ها در بنادری که اصولاً دارای بیمارستان و پزشک نبودند، خدمات مهمی انجام می دادند و در کنار وظایف خویش به مداوای بیماران محلی، بویژه بینوایان، می‌پرداختند (سدید السلطنه، ص 169).
روسها نیز که در سواحل شمالی کشور در تکاپوی ایجاد منطقه نفوذ بودند، نخستین بیمارستان را در 1264 / 1848 برای ملوانان خویش تأسیس کردند و امتیاز ایجاد بیمارستان دیگری را در استرآباد به دست آوردند (الگود، ص512؛ تیموری، ص269 – 273) . با اینهمه، تأسیس اینگونه بیمارستانها موجب گسترش بیمارستانهای نوین در ایران نشد. حتی با آنکه در روزگار فتحعلی شاه قاجار، پزشک هیئت ژنرال گوردن فرانسوی نیز در پایتخت درمانگاهی تأسیس کرد (الگود، ص441) باز تأسیس رسمی بیمارستانهای جدید در ایران از روزگار ناصرالدین شاه آغاز شد. 
در 1288، حسین خان مشیرالدوله سپهسالار، ناظم الاطبای نفیسی را مأمور کرد تا نخستین بیمارستان ایرانی را به سبک جدید در تهران احداث کند. این بیمارستان در خیابانی خارج از شهر، [ که سپس به خیابان مریضخانه نامبردار شد] تأسیس شد (نفیسی، ص 19 – 20) همو در مشهد نیز به دستور سپهسالار بیمارستانی به سبک جدید ساخت که به دارالشفا موسوم شد و تا مدتها یگانه بیمارستان مشهد بود (حکیم‌الممالک، ص259؛ نفیسی، همانجا) در 1300 دکتر جوزف کوچران، عضو میسیون امریکایی در ارومیه ، بیمارستانی به نام وست مینستر در آن شهر پی افکند و در همانجا به آموزش پزشکی پرداخت (ایرانشهر، ج2، ص1449) . نخستین بیمارستان امریکایی تهران، که مرکز آموزشی نیز بود در 1272ش / 1311 افتتاح شد و تا 1320 ش به کار ادامه داد. در این سال به علت بروز جنگ و کمبود پزشک از فعالیت بازماند (همان، جندی شاپور 2، ص 1449 – 1450) . ولی مدتی بعد کار خود را از سر گرفت که تا اواخر 1357 ش، سال پیروزی انقلاب اسلامی، در اداره آمریکاییهابود.
میسیون انگلیسی وابسته به «انجمن مبلغان مسیحی لندن» نیز فعالیتهای پزشکی خود را به سبب توجه دولت انگلیسیان به جنوب ایران، در این منطقه از کشور گسترد و بیمارستانهایی ویژه مردان و زنان در اصفهان و کرمان و یزد و شیراز بنا کرد که نخستین بیمارستانهای آن شهرها بود (رایت، ص118 – 122). نخستین بیمارستان میسیونری ، در جلفا محل ارامنه این شهر ، تأسیس شد و در 1312/ 1894 با ورود دکتر کار  به این بیمارستان دوره جدیدی در فعالیت آن آغاز گردید. همچنین خانم ماری برد  دو درمانگاه در دو منطقه اصفهان تأسیس کرد که بزودی به فعالیت آنها پایان دادند (الگود، ص 534) پس از تأسیس مرکز مبلغان مسیحی در محوطه وسیع انجمن در 1314 بیمارستان و داروخانه ای و سپس بیمارستانی برای زنان تأسیس کردند. از آن پس این میسیون در 1316 در یزد و در 1319 در کرمان، بیمارستانهایی ساختند ، آنگاه در 1303 ش در شیراز به سرمایه محمد حسین نمازی، زایشگاهی بنیان کردند که سپس با همکاری اداره تلگراف هند و اروپایی به بیمارستان بزرگی تبدیل شد («جهان اسلام»  ، ص 182). در 1304 ش، دکتر کار (  سطور پیشین) بیمارستان مرسلین را در شیراز بنیان نهاد (کاظمی، مصاحبه مورخ 3 مرداد 1379) با این همه ، به نظر می‌رسد که در آغاز مردم بومی از این بیمارستانها استقبال نکرده باشند، حتی مردم اصفهان اجازه ندادند که این میسیون در محلات مسلمان نشین شهر بیمارستان زنان و مردان ، قطعه زمین بزرگی اعطا کرد. در این بیمارستانها دانشجویان به آموختن فنون پزشکی می‌پرداختند و سپس دولت ایران حتی در 1333 سهمی از بودجه دولتی در اختیار بیمارستان اصفهان گذاشت (الگود، ص 535) میسیون امریکایی همچنین در 1321 به وسیله دکتر فانک  در همدان بیمارستانی بنا نهاد که در 1335 توسعه یافت. در 1323 نخستین «مجلس حفظ الصحه» دولتی در تهران تشکیل شد و نظامنامه‌ای مبنی بر تأسیس قرنطینه‌هایی در بنادر ایران، آبله‌کوبی، ایجاد بیمارستان ویژه زنان و کودکان برای آن نوشته شد، (ایرانشهر، ج2، ص1404) و مدیریت پاره‌ای از بیمارستانهای خارجی به دولت ایران منتقل گشت. میسیون روسیه در زمینه تأسیس بیمارستان در ایران فعالیت چندانی نداشت. به کوشش نیکیتین، کنسول روسیه تزاری، هیئتی برای مبارزه با وبای 1915 میلادی به شهر فرستاد و رئیس آن، دکتر کاش، بیمارستانی در انجا تأسیس کرد. این بیمارستان تنها مؤسسه ای بود که از سوی میسیون ارتدوکس پشتیبانی می‌شد (تمدن، ص 243 – 244) .
نخستین بیمارستان «تهران» به مساعدت آلمانیها در آغاز برای قشون تأسیس شد تحت سرپرستی دکتر پولاک  و دکتر شلیمر  بود (رایت، ص 126 – 127؛ الگود، ص 512). این بیمارستان که بعدها به «دولتی» و «شاهنشاهی» موسوم شد ، پس از مدتی به چنان وضعی درآمد که آن را گورستان زنده‌ها نامیدند (سرنا، ص 135) مریضخانه دولتی دوازده سال پس از تأسیس در اختیار مردم قرار گرفت و برای ارتش بیمارستان دیگری ساخته شد (الگود، همانجا) که چندی بعد مظفرالدین شاه از ایلبرگ  ، پزشک سفارت آلمان، خواست که آن را تجدید سازمان کند. بیمارستان دولتی زیر نظر این پزشک توسعه یافت و وی همچنان در آنجا مشغول به کار بود تا در محرم 1334 / نوامبر 1915 که هیئتهای نمایندگی دول متحد تهران را ترک کردند، ایلبرگ هم از ایران رفت و ریاست بیمارستان به دکتر لقمان الممالک، پزشک شاه، واگذار شد (همان، ص 546) ، اما اوضاع این بیمارستان به سبب شعله ور شدن جنگ اول اول جهانی و واگذار شدن بخشی از آن به روسها ، دستخوش پریشانی شد، تا آنکه در 1337 دولت ایران موافقت کرد که انگلستان دو پزشک به بیمارستان اعزام کند و آن را از کمکهای مالی خود بهره‌مند سازد. 
بر اساس این توافق ، دکتر نلیگان  پزشک سفارت انگلستان و دکتر اسکات   رئیس بخش پزشکی اداره تلگراف هنداروپایی (رایت، همانجا) و سه پزشک ایرانی به نامهای لسان شمس معروف به لسان الحکما، میرزا محمد خان علائی و موسی خان، به عنوان نخستین پزشکان آنجا، مشغول به کار شدند، (الگود، ص 546 – 548). 
این بیمارستان بزودی به بیمارستان «انگلیسی» معروف شد (رایت، ص 127) در 1301 ش / 1922 که اوضاع سیاسی بر ضد انگلستان و نفوذ آن در ایران جریان داشت، دولت انگلستان از کمک مالی به بیمارستان سر باز زد و از شرکت نفت ایران و انگلیس خواست که نگهداری آن را بر عهده گیرد و بیمارستان زیر نظر پزشکان انگلیسی و ایرانی به کار ادامه داد (الگود، ص 554). 
 
 
فهرست:
تاریخچه بیمارستان
معرفی بیمارستان کودکان مفید
بررسی سایت مجموعه
موقعیت جغرافیایی-دسترسی های اصلی و فرعی
بررسی ورودی اصلی بنا
تحلیل فرم ساختمان
راهنمای طبقات
فضاهای طبقات مختلف بیمارستان مفید
بخش های بستری مرکز پزشکی آموزشی و درمانی کودکان مفید
تعداد تخت در هر بخش
بررسی بخش درمانگاه و کلینیک
بررسی اورژانس بیمارستان مفید
بررسی اتاق عمل
معرفی بخش بستری – بخش غدد
معرفی بخش بستری – بخش ریه
معرفی بخش بستری – بخش PICU
پاراکلینیک های مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی کودکان مفید
بررسی فضاهای داخلی
بررسی طبقه همکف ساختمان شماره 2 (ساختمان اصلی)
بررسی راهرو
مقایسه راهرو بیمارستان مفید با بیمارستان کودکان آلبرتا- کانادا
بررسی فضای انتظار
مقایسه فضای انتظار بیمارستان مفید با بیمارستان کودکان اولینا-لندن
بررسی مهد کودک
مقایسه فضای بازی و مهد بیمارستان مفید با بیمارستان کودکان نیومورز - فلوریدا
بررسی بخش NICU(مراقبت ویژه نوزادان)
مقایسه  اتاق بیمار در بیمارستان مفید با بیمارستان کودکان فونیکس آریزونا-آمریکا
بررسی بخش آندوسکوپی، کلونوسکوپی و مانومتری
بررسی مرکز تحقیقات گوارش، کبد و تغذیه کودکان
پاویون پزشکان
اتاق پرسنل
سالن جلسات
تغذیه و سلف سرویس
بررسی غذاخوری بیمارستان مفید با بیمارستان کودکان نیومورز - فلوریدا
مرکز مهارت های بالینی (Skill Lab)
معرفی و برررسی کتابخانه بیمارستان
سایت کتابخانه
سالن همایش ها
 


کلمات کلیدی مرتبط:
پاورپوینت ,بررسی و تحلیل , معماری بیمارستان ,کودکان مفید تهران ,بیمارستان مفید, تحلیل بیمارستان , درمانگاه مفید, بیمارستانهای تهران, نمونه داخلی, پاورپوینت و نقشه , پلان بیمارستان مفید, تصاویر, بیمارستان کودکان ,تعداد تخت در هر بخش ,بررسی بخش درمانگاه و کلینیک ,بررسی اورژانس بیمارستان مفید ,بر,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری بیمارستان کودکان شفیع زاده امیرکلا
پاورپوینت بررسی بیمارستان پایمیو فنلاند اثر آلوار آلتو
دانلود بررسی بیمارستان طرح4 معماری پاورپوینت
دانلود بررسی عملکرد در بیمارستان پاورپوینت
دانلود بررسی مطالعات بیمارستان پاورپوینت
دانلود تحلیل و بررسی بیمارستان امام خمینی سنقرپاورپوینت
دانلود بررسی ضوابط طراحی رادیولوژی پاورپوینت
دانلود بررسی برنامه فیزیکی بخش زنان و زایمان پاورپوینت
دانلود بررسی تحقیق کامل مرکز فوق تخصصی درمانی کودکان سرطانی ،word
دانلود بررسی بیمارستان لاله ،پاورپوینت
پاورپوینت بررسی هفت نمونه موردی بیمارستان کودکان خارجی
دانلود بررسی وتحلیل 5 بیمارستان و فوریت های پزشکی و اورژانس،پاورپوینت
دانلود بررسی نمونه موردی بیمارستان میلاد تهران ،پاورپوینت
دانلود بررسی طرح ۴ درمانگاه عمومی پاورپوینت
دانلود بررسی نمونه فوریت های پزشکی(Hospital)پاورپوینت
دانلود بررسی نمونه های خارجی بیمارستان پاورپوینت
پاورپوینت بررسی اصول طراحی فضای داخلی بیمارستان
پاورپوینت بررسی معماری داخلی مطب دندانپزشکی
دانلود بررسی اصول طراحی فضای داخلی بیمارستان پاورپوینت
پاورپوینت بررسی تحلیل معماری چهار نمونه بیمارستان داخلی و خارجی


پروژه : انسان ، طبیعت ،‌ معماری.-موضوع تحقیق : تاثیر فرهنگ بر معماری...
ما را در سایت پروژه : انسان ، طبیعت ،‌ معماری.-موضوع تحقیق : تاثیر فرهنگ بر معماری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0nbpsafa42 بازدید : 340 تاريخ : پنجشنبه 3 خرداد 1397 ساعت: 12:26